woensdag 3 december 2008

GE simuleert de fysieke status van 85-plussers

Met dank aan de Wall Street Journal vondst van Dick Stroud, kunnen we zien hoe General Electric haar keukengerei opnieuw gaat ontwerpen/organiseren met het oog op oudere doelgroepen.


De opmerking van de verslaggever van Wall Street Journal is wellicht het belangrijkst: 'GE is using the economic downturn to retool their appliances.'
Veel bedrijven zijn op zoek naar nieuwe marktkansen en de oudere consument komt hierbij steeds vaker in beeld.



De opmerking van Dick Stroud wil ik u overigens niet onthouden: je zou ook eens met oudere mensen kunnen praten.
Die van Chuck Nyren ook niet: "Je kan ook oudere marketeers/reclamemakers inhuren."
Martijn de Haas

dinsdag 2 december 2008

Radio West richt zich op de 40-plusser


Omdat Radio West te weinig focus had (regionale zender voor de hele familie) en jongeren volgens de redactie meer naar landelijke zenders trekken heeft ze besloten om zich meer op de lager opgeleide 40-plussers richten. Met snel regionaal nieuws en reportages uit verschillende plekken in de regio wil ze zich als 'warme huisvriend' profileren. De start is gemaakt door Dieuwertje Blok (1957) aan te trekken voor de 'Ochtendshow', een combinatie van nieuws en entertainment.
In alle programma’s wordt meer muziek gedraaid, die specifiek is geselecteerd voor de doelgroep van 40 plus. Ik schakel binnenkort maar eens in om te luisteren wat 40-plussers mooi vinden.
Martijn de Haas

maandag 1 december 2008

Fitte mensen gaan later met pensioen


Het Europese onderzoek naar gezondheid en veroudering, SHARE, concludeert dat preventieve investeringen in de gezondheid vand e bevolking leiden tot langer doorwerken. De Universiteit van Tilburg, die bij het onderzoek betrokken is, stelt in dagblad DePers dat dit nieuwe inzichten geeft in de arbeidsproblemen die de vergrijzing met zich meebrengt. Aangezien de vergrijzing pas over 30 jaar zijn hoogtepunt bereikt, is het zeker niet te laat om hiermee te beginnen, zo stelt een hoogleraar van de universiteit. Het klinkt wat ons betreft en waarschijnlijk ook de oudere werknemers, beter dan 'jullie moeten allemaal langer doorwerken!' Interessante cijfers die we nog eens rustig gaan doorlezen.
Martijn de Haas